Voorwoord Peter Siewers

Welkom bij het Unigarant Sociaal Sportgala


Is het gekkenwerk om vier keer de Alpe d'Huez op te fietsen? Of om in twee dagen met amper tijd om te slapen van Hamburg naar Rotterdam te rennen? In de bloedhitte de Mont Ventoux op te rijden? Je zou denken van wel. Toch deden vijf Unigaranters afgelopen jaar precies dat. En ze deden het niet voor zichzelf, maar ze deden het om een ander te helpen. Typisch Unigarant.

Een ander helpen door gigantische prestaties te leveren en grenzen te verleggen. Het is waar we bij Unigarant elke dag samen aan werken. Topprestaties haal je alleen als alles klopt, beginnend bij het scouten van de juiste talenten. En het scouten van de juiste talenten wordt steeds moeilijker. De arbeidsmarkt is behoorlijk oververhit. Daarom blijven we investeren in onze mensen zodat we als organisatie altijd een sterke basis hebben waar we op kunnen blijven rekenen.

Als bedrijf kun je veel leren van topsport. Van de aanpak van wielerploeg Team Sunweb bijvoorbeeld. Als sponsorpartner zien we van dichtbij hoe hun wetenschappelijke benadering en aandacht voor details renners als Tom Dumoulin tot grote hoogte laten stijgen. Niet méér trainen, maar slimmer trainen. Bij Unigarant maken we dankbaar gebruik van hun ervaringen en filosofie. Door telkens te zoeken naar dat extra procentje blijven ook wij onze PR’s verbeteren.

Het afgelopen jaar hebben we daarom het Klantreisteam opgericht om de wensen van onze klanten nog beter in beeld te krijgen en te bedienen. Zij worden als het ware het begeleidingsteam dat onze medewerkers gaat helpen hun spel te verbeteren. Met een wetenschappelijke benadering en aandacht voor details.

Ook hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt onze online dienstverlening door het digitale teamwork tussen ANWB verzekeren en andere ANWB onderdelen te verbeteren. Presteren is ook doorgaan waar anderen stoppen en zo nieuwe standaarden neer zetten. We deden het vorig jaar met de introductie van de Blijven Fietsen Fietsverzekering. Ons antwoord op fietsendiefstal in Nederland. Ook de komende jaren blijven we onze grenzen verleggen met nieuwe concepten en producten.

Wat we ook leren van sport is dat plezier zorgt voor meer tevredenheid en betere prestaties. Tevredenheid meten we aan de hand van onze tweejaarlijkse GPTW metingen. Als aanvoerder van Unigarant kan ik alleen maar trots zijn dat 84% van de medewerkers Unigarant een Great Place To Work vinden. En ook klanten zijn tevreden over onze dienstverlening, die ze gemiddeld beoordelen met het rapportcijfer 8,6.

Laat ik niet langer de tijd in de spotlight stelen van de mensen waarvoor we hier allemaal samen zijn gekomen: de Sociale Sporters van Unigarant. Zij hebben met hun prestaties perfect laten zien waar ons bedrijf voor staat. Jezelf inzetten voor een ander, plezier hebben terwijl je dat doet en ondertussen je grenzen verleggen. Daarom ondersteunen we deze initiatieven waar we maar kunnen, bijvoorbeeld door te sponsoren, kleding beschikbaar te stellen of trainingstijd te maken via flexibele werktijden. Dames en heren, het is tijd om voor de eerste keer de Unigarant Sociale Sportgala awards uit te reiken. Met veel trots presenteer ik u de Unigarant Sociale Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar!Met sportieve groet,

Peter Siewers

Algemeen directeur Unigarant & ANWB Verzekeren
Tekst: afdeling Marketing en Communicatie
Conceptontwikkeling:
Aajee reklame & advies
Fotografie: Vulkers Fotografie