Voorwoord directie

Unigarant got talent!

Dankzij de herstelde economie woedt er een talentenjacht op de arbeidsmarkt. Dankzij deze jacht wordt de uitdaging om goede mensen te vinden en te binden steeds groter. Daarom ben ik trots op de vijf talenten die in dit "showciaal" jaarverslag in de spotlights staan. Stuk voor stuk mensen die doorgegroeid zijn binnen Unigarant en met hun talent Unigarant het unieke verzekeringsbedrijf maken waar klanten zo tevreden over zijn.

Als we één ding van de vijf portretten kunnen leren, is dat talentontwikkeling gelijk staat aan organisatieontwikkeling. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Martijn. Hij groeide door van de afdeling Klantcontact naar ambassadeur van de ANWB Veilig Rijden autoverzekering, ons meest prestigieuze product. Of Michel, die ervoor heeft gezorgd dat we in 2017 meer dan 1,7 miljoen aan frauduleuze claims opgespoord hebben. En vergeet Kim niet, die er dankzij haar organisatietalent voor heeft gezorgd dat MRT soepel overging in ANWB Rechtsbijstand.

Diamanten gaan niet schitteren als je ze niet polijst. Die les kunnen we leren van de managers die de talenten de ruimte hebben gegeven om zichzelf te ontdekken. Zij hebben het voor elkaar gekregen het beste in de medewerkers naar boven te halen, een doel dat wij als directie ook nastreven.

En er zijn meer manieren om je talenten te ontwikkelen, bijvoorbeeld door lid te worden van de OR. Het afgelopen jaar hebben zij zich weer met hart en ziel ingezet voor het belang van de organisatie en medewerkers. In oktober dit jaar zijn er weer verkiezingen.

Waar sommige bedrijven op zoek moeten naar talent of zelfs speciale talentenprogramma’s ontwikkelen, zijn wij in de gelukkige positie dat we met de afdelingen Schade en Klantcontact twee fantastische kweekvijvers voor talent hebben. Aan ons de uitdaging deze mensen aan ons te binden. Daarom blijven we investeren in talentontwikkeling. Want één ding is zeker:

The show must go on!

Peter Siewers

Algemeen directeur Unigarant & ANWB Verzekeren
Tekst: afdeling Marketing en Communicatie
Conceptontwikkeling:
Aajee reklame & advies
Fotografie: Vulkers Fotografie